SwissSystems logo

Bedrijven en kantoren

Home » Toepassingen » Bedrijven en kantoren

Veiligheid:

Veiligheid in kantoren in het algemeen is al lang geen sluitpost meer. Iedereen kent wel de brandmeldinstallatie die vaak in één adem met de ontruimingsinstallatie wordt genoemd. Op het moment dat de ontruiming niet alleen maar een slow-whoop geluid geeft maar daarnaast wordt aangevuld met gesproken tekst, spreken we van een type-A installatie.

De veiligheid wordt verhoogd omdat met gesproken tekst minder paniek zal ontstaan en de brandweer veel sneller en kan ingrijpen. Dat is onderzocht en daarom moet een type-A installatie altijd voldoen aan regelgeving zoals de NEN-2575. Een brand of calamiteit mag geen invloed hebben op de werking van het systeem voor tenminste 30 minuten. Luidsprekers mogen niet uitvallen en daarnaast moet de centrale bij stroomuitval ook blijven werken. Daarom is een type-A installatie altijd voorzien van een eigen noodvoeding. Daar is aan gerekend zodat de capaciteit van de noodvoeding voldoende is voor 12 uur. Het belangrijkste is dat van die 12 uur er minimaal een half uur beschikbaar is voor vol alarm.

Veiligheid kan je perfect combineren met gebruiksgemak én het grote voordeel is dat u de installatie ook kunt gebruiken voor  omroep, achtergrond muziek en voor lestijdensignalering op school.

In een kantoor wordt de maximale capaciteit bereikt door gemotiveerde medewerkers. De systemen van Swiss Systems B.V. helpen mee om tijd, moeite en kosten te besparen. De veiligheid te garanderen en daarnaast het plezier op de werkvloer te verhogen.

Voorbeelden:

Het onderstaande passen we in Nederland en Europawijd al bijna 50 jaar toe !

  • Achtergrondmuziek zorgt voor een fijne sfeer
  • Flexibele integratie van muziek  bijvoorbeeld internetradio, cd- en dvd-speler, iPod, iPhone, DAB+ of tuner
  • Belangrijke informatie wordt gegeven vanaf een microfoonpaneel of door middel van een brandweerpost
  • Direct in contact met het brand alarm systeem, het gebouw beheer systeem en andere ‘in-house’ systemen
  • Permanente opvolging van het totale systeem volgens de norm EN 54-16
SwissSystems logo
“Maak gebruik van onze kennis en jarenlange ervaring!.”
© Copyright - Swiss Systems B.V.
/ Wij zijn een dochteronderneming van
g+m elektronik ag
Website ontwikkeling: Jambo Media